Tattoofjerning
Fjerning av tatoveringer med laser gir gode resultater og er godt dokumentert. I de fleste tilfeller blir tatoveringene helt borte ved bruk av laserbehandling.
Det trengs flere behandlinger for å fjerne en tatovering, det varierer ut fra farge, dybde, plassering, hvor lenge man har hatt tatoveringen og smerteterskelen.
Vi utfører laserbehandlingen med nøyaktighet og presisjon. Vår lasermaskin kan også brukes til behandling av asfalttatoveringer, med meget gode resultater. Asfalttatoveringer oppstår etter ulykker og fall, da asfaltpartikler og lignende blir sittende fast i huden. Fargene rød, blå og grønn er fargene i fargespekteret som regnes som problemfarger når det gjelder å fjerne de med bruk av laser.
Informasjon før behandling
- Vi ønsker at kunden skal komme til en konsultasjon før vi begynner behandlingen med fjerning av tatovering med laser. Dette er fordi vi vil at han/hun får god nok informasjon om behandlingsprosedyren, forventede resultater og forholdsregler
- Hvis du tenker på at smerten med laserbehandling er omtrent lik som da tatoveringen ble lagd, så blir du ikke overrasket.
Informasjon etter behandling
- I noen tilfeller kan det bli igjen noen svake skygger eller pigmentrester, det variere ut i fra person til person, hvilken type tatovering og hvor den sitter.
- Det kan være en viss risiko for arrdannelse på hals, overkropp nakke, øvre armer, skuldre, mage og rygg. Ved å bruke tid på behandlingene og riktig bruk av laser, unngår vi dette problemet.
- Det kan oppstå en lett rødme og hevelse som kan behandles med Aloe Vera eller rett og slett nedkjøling. Utover dette er det ikke nødvendig med etterbehandling. Skulle det oppstå blemmer, kan reseptfrie sårsalver brukes (se nedenfor). Man kan også bruke Hirudoid salve (reseptfri middel) som har blodfortynnende effekt, for at avfallstoffene lettere kan transporteres ut av kroppen.
- Reaksjoner som kan komme. Det er normalt at man blir rød, hoven og sår i huden etter behandlingen.
- Det hender også at noen reagerer på behandlingen, med å få væskefylte blemmer noen timer etter behandlingen. Disse blemmene kan man stikke hull på med en steril nål, og ta på en reseptfri sårsalve som Brulidin, Basimicyn og dekke det til med en bandasje. Er du i tvil om hvordan du skal behandle de, kan du ringe oss og komme innom klinikken.
Spørsmål og svar
- Kan man fjerne hele tatoveringen på en gang? Nei sjeldent, man må alltid regne med flere behandlinger.
- Hvor mange behandlinger må til for å fjerne en tatovering? Varierer, normalt er minst 8-10 behandlinger, men for noen kan det bli flere enn 10.
- Blir det helt borte? Vi kan aldri love dette. Men i de fleste tilfeller går det greit! Enkelte hudområder kan få en svak skygge av det som var en tatovering. Selv om den laseren vi bruker, Q- switchet Nd:YAG laser er den beste som finnes på markedet per i dag, er det ikke mulig å garantere et 100 % resultat for alle tatoveringer som skal fjernes.
Det kan oppstå arrdannelse, men dette er meget uvanlig. Arr som evt. trer fram, er fra nålestikkene under tatoveringen du originalt fikk. Best resultat får personer med lys hud, personer med mørk hud kan få en midlertidig pigmentering av behandlingen.’
- Mister jeg fargen i huden? Det er ikke registrert varig tap av melaninpigmenter på behandlede hudområder, men det er liten mulighet
- Blir det arr? Det kan oppstå blemmer kort tid etter behandlingen, hvis disse blir plukket på og sprekker, oppstår risiko for infeksjon. Man vet at fare for arr øker ved infiserte sår som ikke behandles nøye. Det er viktig å være klar over at arr etter selve tatoveringen trer frem jo mer tatoveringer forsvinner.
- Gjør det vondt? Det kan i enkelte tilfeller registreres en prikkende/ stikkende følelse.
- Gjør det vondere å få lagd en tatovering? Forventer du samme smerter som tatovering har du ingenting å frykte!
Kom innom klinikken vår for en konsultasjonstime!