Åreknuter

Åreknuter på lår og legger lar seg enkelt behandle uten å etterlate arr. Dr. Eirik Øvensen utfører behandlingene av åreknuter og er en av landets fremste karkirurger. Han er spesialist i Karkirurgi og Generell Kirurgi med spisskompetanse innen moderne åreknutekirurgi.

På Saits Medisinske benytter han moderne metoder som gir et penere kosmetisk resultat som lim, steam, laser, radiofrekvensablasjon og skumsklerosering. Han kombinerer også flere metoder for optimalt resultat. I tillegg har Dr. Eirik Øvensen også lang erfaring med laser og radiofrekvens behandling.

Det er mange voksne som har problemer med åreknuter på lår og legger. Kvinner opplever at de får åreknuter etter graviditet. Andre årsaker er arvelighet, alder, overvekt og stående yrker. Åreknuter er som regel ikke farlig, men det er sjenerende.

Utvikling i behandling av åreknuter gjør det også enklere å behandle eldre pasienter. Med de nye metodene så behøver man ikke gi narkose og det er omtrent ingen rekonvalesenstid. I tillegg er behandlingen av åreknuter mindre ubehagelig for pasientene.

Behandlingsmetoder
Vi benytter oss av flere ulike teknikker for å oppnå et mest mulig tilfredsstillende resultat. Vi bruker ”mini-invasive” behandlingsmetoder som ikke etterlater arr.

Endovenøs Laserbehandling: Gjelder behandling av hovedstamme venene, de som ofte forårsaker de synlige åreknutene. Vi behandler venen med laser slik at den tilstoppes. Dette utføres i stedet for såkalt ”stripping” hvor man trekker ut venen som etterlater arr og er langt mer smertefullt. Laserbehandlingen utføres med lokalbedøvelse.

Endovenøs Limbehandling: Behandling med medisinsk lim, Venaseal. Detter er en ny behandlingsform av åreknuter som ble lansert i Europa i 2011. I stedet for å varmebehandle venen med laser, limes den sammen slik at den tilstoppes. Dette er en like effektiv, men dyrere metode enn bruk av laser.

Microflebectomi: Når åreknutene er slynget og ligger overfladisk, fjernes de ved hjelp av små stikk i huden. Vi sprøyter
bedøvelsesvæske sammen med adrenalin, slik at årene krymper sammen. Dette gjør at de lettere kan trekkes ut gjennom små hull i huden, samt at det forhindrer blødning. Metoden gir ofte blodutredelse i ca 2-6 uker etter inngrepet.

Sklerosering: Sprengte blodkar, tynne årer som sitter i huden (ikke åreknuter) og behandles ved injeksjon av Aetoxysklerol. Dette ødelegger de små årene slik at de etter hvert forsvinner. Har man samtidig åreknuter må disse også fjernes for å få et godt resultat. Metoden må ofte gjentas for å få et tilfredsstillende resultat. Det kan ta 4 – 6 mnd. før
man ser det endelige resultatet.

Hvem kan få utført moderne operasjon
De fleste pasienter med åreknuter og sprengte blodkar kan behandles med et godt resultat.
Det gjelder også pasienter som tidligere er operert en eller flere ganger.
Nesten alle er fornøyde med det kosmetiske resultatet og oppnår symptomlindring ved eventuelle plager.

Informasjon før behandling
Alle pasientene undersøkes med ultralyd før operasjonen for å finne hvilke årer som er defekte og behandle ut ifra det man finner. På den måten får man det mest optimale resultatet.

Informasjon etter behandling 
Det er uvanlig med komplikasjoner etter moderne åreknutekirurgi, blodpropp og infeksjoner forekommer svært sjeldent. Ved laserbehandling eller lim oppnår mindre enn 10% åreknutebetennelse. Dette er ikke farlig og gir seg etter ca. 1 uke og behandles med Ibux tabletter.

Annen informasjon
Man trenger ikke å ha en henvisning til vurdering/behandling hos legespesialist. Dersom det er medisinsk grunn til operasjon, kan det være mulig å få det dekket via Helseforsikringen, i så fall må man ha en henvisning fra legespesialist/fastlegen.

Åreknuter

  • Et ben (maks pris) 18 500 kr
  • Begge ben (maks pris) 33 000 kr

Vi tar forbehold om prisendring/feil i prislistene