Fødselsmerke og sprengte blodkar

Overflatiske blodkar forekommer oftest i ansiktet og på bena. De er mer estetisk skjemmende enn medisinsk farlige, og kan i prinsippet ramme alle, uansett alder og kjønn. 

Hva er KTP laser?
Bruk av KTP-laser er svært effektiv behandlingsmetode ved reduksjon og fjerning av fødselsmerker, sprengte blodkar / blodårer. KTP-laser er et instrument som avgir meget sterke lysglimt av grønt lys.

Hvordan er prosedyren?
Lysstrålen fra laser varmer opp karet, som koaguleres. Etter en del forberedelser tar det mindre enn ett minutt å behandle et enkelt blodkar på ca. 1 cm. Ben og andre større områder må vurderes individuelt og avhenger av hvor tett karene ligger. Hver puls føles som et lite nålestikk. Hvor mye du føler avhenger av flere faktorer, bl.a. hvor mye pigment som er i huden. Noen føler det som om en liten spent strikk slippes mot huden, men vanligvis er dette ikke noe problem..

Lasermetoden fungerer best på overflatiske blodkar i ansiktet. På bena kan metoden benyttes på tynne kar, dvs. mindre enn 0,5 mm i diameter. For større kar får man bedre resultat dersom man kombinerer laserbehandling og injeksjons-behandling. De fleste hudproblem med rød farge kan behandles feks. sprukne blodkar, deformerte blodkar, rød nese, diffus rødme og fødselsmerker. Derimot kan ikke åreknuter behandles med denne metoden.

Informasjon før behandling
Før behandling må huden skal være så hvit som mulig. Mørk hud inneholder mye pigment. Dette fører til at også huden opphetes av laserpulsen, og ikke bare blodkaret. Det er derfor viktig at du ikke er solbrun når du skal til behandling. Dette gjelder også såkalt «brun-uten-sol». Mørkhudede personer kan være vanskelig å behandle. Antall behandlinger avhenger av karenes størrelse, utbredelse, dyp og hvor de finnes. Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Ved tynne kar i ansiktet er det ofte nok med 1-2 behandlinger. Større kar på bena kan kreve flere behandlinger. Når det gjelder fødselsmerker kan 2-3 behandlinger være nok.

Informasjon etter behandling

  • Siden metoden bygger på at karene varmes opp, får man normalt en liten brannskade. Dette sees som rødme og hevelse i huden og forsvinner i løpet av et par dager
  • Vannblemmer kan også forekomme. Ikke klø på blemmene da de i så fall kan bli infiserte, og eventuelt danne arr.
  • Vask deg som vanlig, og bruk gjerne en mykgjørende krem dersom huden føles tørr.
  • Det blir dessuten ofte en blåmerkelignende misfarging som forsvinner i løpet av noen uker. Sluttresultatet vil ikke vise seg før denne misfargingen har forsvunnet.
  • Man kan også få temporære pigmentforandringer. Du bør unngå soling i minst 4 uker etter behandlingen.

Fødselsmerker/sprengte blodkar

(priser med mva)

  • Per behandling 1 000 kr

    Pris fra kr 1 000 ved mindre og få flekker, avtales etter vurdering

Vi tar forbehold om prisendring/feil i prislistene